Egyrészes, designos és profi – ez a SPRO SP1 PRO Vertical bot

Régóta eltűntek a mogyorófa vesszőből készült horgászbotok a pecások repertoárjából. Akkor azt hittük, hogy egyrészes bot már nem is lesz többé, mert hosszú, szállítani körülményes és bizony sérülékeny is, de be kell látni, hogy a többrészes botokhoz képest a modern egyrészesek más kategóriát képviselnek.

A bottagok illesztéseinél még a legjobban kidolgozottak is veszítenek a rugalmasságukból, így a toldásnál romlik a karakterisztika. Az SP1 Pro Vertical botnál a SPRO olyat húzott, amit már régóta vártak a pergetőhorgászok. Egy olyan fejlesztéssel rukkoltak elő, amivel megmaradtak az egyrészes botok előnyös tulajdonságai, de a szállítási hosszt sikerült csökkenteni. A 160 cm-es tokba már belefér az SP1 PRO, pedig 1,9 méteres hosszban tudjuk használni.

Az SP1 PRO Vertical egyrészes bot és kiváló paraméterekkel rendelkezik. Igaz, hogy a nyéltagot csatlakoztatjuk hozzá, de azt a szót az esetében, hogy érzékeny, nem lehet pusztán szavakkal leírni és érzékeltetni. Kézbe fogva valami olyan földöntúli érzése támad az embernek, olyan, mintha ez a cucc valami űrbéli anyagból készült volna. És nem is tévedünk nagyot.

Japán karbon alapanyag adja ezt a pillekönnyű súlyt és ezt a bivaly erőt, amivel rendelkezik ez a horgászbot. Erős, rendkívül gyors reflexe van, de olyan rugalmassággal párosul mindez, ami tökéletessé varázsolja ahhoz, hogy kisebb vagy épp kapitális süllőket is kifogjunk vele.

Az anyagfelhasználáson túl az igazi varázslat a többször is említett nyéltagnál rejtőzik. Itt kell ugyanis összetoldani a botot ahhoz, hogy a szállítás után harcra kész állapotba hozzuk. A “stucni” hosszan csúszik a nyéltag belsejébe, így a karakterisztikájából még ez a rész sem veszít sokat, így ha eljön a pillanat, hogy karikába kell hajlania a botnak, hát a nyéltagig ez is megteszi.

A SPRO nem csak a bottest alapanyagának, de az összes többi felhasznált anyagnak a minőségére és más apró részletekre is kínosan ügyelt. A hosszú talppal szerelt gyűrűk megakadályozzák, hogy dobáskor a bottesthez érjen a zsinór, növelve ezzel is a lehető legnagyobb dobástávolság elérését.

 Bár egy vertikális botnál nem is a nagy dobások elérése a legfontosabb szempont. Az, hogy a kezünk felé minden apró rezdülést közvetítsen, sokkal inkább. 

FUJI orsótartójához tökéletesen passzol ez az EVA borítás, ami által szinte eggyé olvad a kezünkkel a bot, az apró kis dizájnelemek pedig tovább erősítik bennünk az amúgy is lüktető érzést, hogy egy PROFI horgászfelszereléssel van dolgunk. Amikor pedig elérkezik a várt pillanat, az egy életre emlékezetes lesz. A süllő koppintása egyébként is fantasztikus érzés, de ezzel a bottal! Ezzel a bottal olyan, amitől ez után már sohasem akarunk szabadulni. De miért is tennénk? 

A SPRO SP1 széria másik jeles tagja az orsó, amit a Vertical botra szerelve rögtön rájövünk, hogy ezek ketten bizony egymásnak lettek teremtve. Győződjetek meg róla ti is!

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!