Érdemes busára horgászni Látóképen, egy 45 kilós példány is ezt bizonyítja

Egy 45 kilogrammos busa akadt horogra Látóképen, amit végül nem is engedtek vissza, mivel szabályosan fogták, és inváziósnak számít – olvasható az index.hu hasábjain.

A Látóképi-tározó Facebook-oldalán megjelent beszámoló szerint a hosszú hétvégén Babotán József a tó egyik legmélyebb részét választotta horgászatának helyszínéül, itt próbálta kapásra bírni a pontyokat. A horgászkaland igazán nagy slusszpoénnal zárult, nem várt óriással hozta össze a szerencse. Közel félórás fárasztás és jó pár méter zsinór kellett ahhoz, hogy horgára akadjon a „monstrum”.

A helyszíni mérlegelés után kiderült, hogy a hal súlya 45 kilogramm volt.Érdekességként megjegyzik, hogy egyik horgásztársuk tavaly májusban ugyanezen a helyen egy közel 50 kilogrammos harcsát fárasztott ki sikeresen.

Mivel a halat szabályosan fogták, a horog a szájába akadt, így a szabályok értelmében nem is engedték vissza a vízbe, ugyanis a busa inváziósnak számít.

A Pecaverzum megtudta, a Látóképi-víztározón nagyon kevesen horgásznak busára, pedig lenne értelme. Ezt bizonyítja a mostani fogás, és az is, hogy tavasszal rendszerint szoktak felszínre kerülni 60-65 kilós busatetemek. 

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!