Így válaszd meg az etetőanyagodat

Milyen halakat szeretnél becserkészni, milyen vízben és milyen módszerrel? Számos szempont van, melyet át kell gondolnod a megfelelő etetőanyag kiválasztása előtt, ehhez szeretnénk egy kis alapvető segítséget adni.

Azon túl, hogy elhatározod, hogy milyen halfajtát szeretnél lépre csalni, több szempontot érdemes figyelembe venned. Ha nagyobb halakra „vadászol”, akkor érdemesebb a durvább szemcséjű etetőanyagok között körülnézned, mondjuk a Sensas igen széles kínálatában. Tavasszal és nyáron a melegebb vizekben kiválóan bevethető ez a típus. A ragadósabb fajtát áramló, valamint mélyebb vizek esetén érdemes választani, szintán a nagy halak sikeres csalogatása érdekében.

Így válaszd meg az etetőanyagodat

A szín is igen fontos tényező: ha hideg és tiszta vízben pecázol, akkor érdemesebb a sötétebb árnyalatú etetőanyagok mellett letenned a voksodat.

Íz tekintetében az édesebb változatokkal a nagyobb halakat célozhatod meg, míg a sósakat a hideg vagy nagyon meleg vizekben javasoljuk kipróbálni. Az aromák is megfontolás tárgyát képezhetik, hiszen mást szeretnek a kisebb és a nagyobb uszonyosok. Míg a méretesebbek jobban kapnak a gyümölcsös, a mogyorós, az édes kekszet vagy húst tartalmazó „falatokra”, addig a kisebbek érdeklődését inkább a magvas, a kenderes vagy a csokoládés zamatok keltik fel. 

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!