Kapitális méretű harcsák várnak a  Pó folyónál, győződj meg róla Te is!

Az óriásharcsa horgászata mindig is különleges sport volt a híres olaszországi Pó folyó vidékén. A precízen kiválasztott horgászeszközök használata, valamint az a tény, hogy bármelyik pillanatban kifoghatsz egy halat – akár a saját súlyodnak megfelelőt is! -, még izgalmasabbá teszi az egész horgászatot.

A Pó folyó a maga 650 kilométerével Olaszország leghosszabb folyója, és egyben az egész világ egyik legjobb vize a harcsahorgászatra. Évről évre több ezer horgász utazik ide, hogy kifogja álmai harcsáját. A kiváló klímának és a folyó gazdagságának köszönhetően itt találhatók a világ legnagyobb harcsái.

kapitális harcsák Pó folyónál

A harcsák súlya legtöbbször 20-40 kilogramm körül mozog, de szinte minden nap akadnak a 2 méter hosszúságot meghaladó fajok is. A harcsa egyik legnépszerűbb csalija az itt bőségesen angolna, de emellett a módszer mellett a pergetés is nagyon népszerű, különösen a mélyre futó wobblerekkel vagy a nagy twisterekkel. A harcsákon kívül rengeteg hatalmas ponty, süllő is előfordul a Pó vizében. A feeder módszert kedvelő horgászokat is megtalálhatják itt a szerencséjüket, számos hatalmas süllő és egyéb fehérhal vár az ügyes pecásokra.

A harcsahorgászat legjobb időszakai az április és a május, de a szeptember is nagyon eredményes lehet, sőt, a vízhőmérséklettől függően akár október végéig is garantált lehet a pazar fogás. A meleg nyári éjszakák is nagyon jók a harcsafogásra, közvetlenül a vízfelszín alatt. Az augusztus-szeptember másik előnye amúgy a viszonylag stabil időjárás és vízszint. 

A horgászatra vonatkozó szabályok 

A harcsák esetében szigorúan érvényes az úgynevezett Catch & release, vagyis a Fogd ki és engedd szabadon elve! Más fajokat, mint például csukát, sügért, pontyot stb. meg lehet tartani, de csak helyi fogyasztásra. A törvény megszegése nem marad következmények nélkül. 

Borítókép: http://adventurefishing.eu/download/Image/catfish%201.jpg

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!