Minőségi elsőfékes orsót keresel? Mi tudunk néhányat!

A fix álló dobos orsók igen népszerűek az édesvízi horgászok körében, és akár kezdő pecások számára is ideálisak lehetnek. Az alábbiakban néhány elsőfékes változatot ajánlunk a figyelmedbe, melyek közös jellemzője a tartós és minőségi kivitelezés, melyre a Sensas, a Gunki és a Pezon & Michel márkanév a garancia.

Sensas Power Feeder 5000 – 40909

Ha a feeder módszerre esküszöl, akkor a Sensas Power Feeder 5000 csúcsminőségű orsójában biztosan nem fogsz csalódni. Sokféle halat megcélozhatsz vele, minden gond nélkül.  

Masszív szerkezetének alapját a szilárd kompozit test és a tartós kialakítású forgórészek adják, erős robusztus külsőbe ágyazva. Megerősített fogaskerekei, rozsdamentes acél segítségével megerősített tengelye és 7+1 csapágya szintén annak biztosítékai, hogy tartós és stabil szerkezettel van dolgod, nem beszélve a szintén hosszú távra tervezett felkapókarról és a tökéletesen kiegyensúlyozott hajtókarról. Nem kell attól tartanod, hogy a dobás vagy éppen a szerelék bevontatása során összegubancolódna a zsinór, melyet a titán csavarodásgátló zsinórvezető görgő biztosít, ráadásul dupla S oszcillációval és a keresztcsévéléssel kialakított csigahajtással is rendelkezik. Dupla fém zsinór kiakasztó klipje segít a távolság pontos megtartásában. A dob alumíniumból készült, melyből egy másikat is találsz a termék dobozában.
Kapacitását illetően 0,20 mm vastag és 200 m hosszú zsinórt tekerhetünk a dobjára. Súlya 388 grammot tesz ki, áttétele 5,0.1. 


Pezon & Michel Power Sensas Match 3000 FV – 36308

Match és feeder horgászathoz is kitűnő választás lehet a Pezon & Michel Power Sensas Match 3000 FV, melyet az előző orsóhoz hasonlóan minőségi alkatrészek alkotnak. Kicsi, kompakt grafit kompozit anyagú váza a maga 318 grammos súlyával maximális tartósságot ígér, ahogyan hossdzútávú használatra kifejlesztett, robusztus felkapókarja is. Egyébnként lerí róla, hogy SENSAS, a zöldre festett designja is nagyon trendivé varázsolja. Szerkezete rozsdamentes acélcsapágyakat rejt – összesen 7+1 darabot – kiváló minőségű mechanikával ellátva. Hajtása nagyon sima, és tökéletesen kiegyensúlyozott. Hajtókarjába két golyóscsapágyat illesztettek, melyek még jobban megkönnyítik a zsinór feltekercselését az orsóra. Fordulatonként 95 cm zsinór behúzására képes, melyből 0,18 mm vastag méretben 130 métert lehet feltekerni rá. 

Pezon & Michel SPECIALIST FXC FV 450 – 09251

Könnyű feeder horgászatra ajánljuk a Pezon & Michel elsőfékes orsóját, mely a fentebb említettekhez hasonlóan könnyű és tartós használatra tervezett kompozit testtel rendelkezik.  Ami a versenyeket illeti, maradéktalanul megfelel minden elvárásnak. Speed Control funkcióval ellátott mikrométeres fékje kellően precíz és érzékeny. Az említett funkciónak köszönhetően a termék ¾ fordulat alatt vált át a szabad feszítésről egy extra erős fékre. Az orsó csúszásgátló hajtókarral (sőt, tartalék kettős hajtókarral) és hosszú élettartamú felkapókarral is rendelkezik, nem beszélve a visszaforgásgátlóról és arról a profi zsinórvezető görgőről, mely megakadályozza a zsinór csavarodását. Kapacitását tekintve 0,20 mm vastagságú és 200 méter hosszú zsinórral bír el, 5,5/1-es áttétellel.
A termék két pótdobot tartalmaz.

Pezon & Michel Special Gold Medal FV Match 30 – 61401

A Pezon &Michel Special Gold Medal FV Match 30 orsót kifejezetten feederhorgászathoz tervezték, de a matchbotos pecához is remekül alkalmazható. A távdobás sikeres és pontos kivitelezéséhez a termék kúpos dobot kapott, melyhez kiválóan igazodik a precízen beállított áttételezés. Többféle zsinórral is jól működik, már ami az átmérőt illeti, a féket könnyen és gyorsan beállíthatjuk. Gyors zsinórbehúzásra képes, akár 98 cm-es fogantyúfordulónkénti tekercselést is lehetővé tesz.

Az időtálló kompozit test ennek a fejlesztésnek is ugyanúgy sajátja, mint az előzőekben említett termékek esetében. Zsinórkapacitásának mértéke 170 méteres, 0,16 mm-es vastagságú zsinórra vonatkozik. Az orsó súlya kifejezetten könnyű, mindössze 273 g, áttétele 7,1/1 paraméterekkel írható le. A termék 5+1 csapágyas és 1 pótdobot tartalmaz.

Pezon & Michel Special Gold Medal FV Feeder 50 – 61421

Feeder horgászok figyelmébe ajánljuk a Pezon & Michel Special Gold Medal FV Feeder 50 orsót is. A széles, kúpos orsódobja ennél a típusnál is lehetővé teszi a nagy távolságokon átívelő dobásokat. A fék ezúttal is könnyen, gyorsan és nagy pontossággal kalibrálható, így az a beállítás után mindig alkalmazkodik az éppen aktuálisan használt szerelékhez. A zsinórbehúzás sebessége és a szerkezet teljesítménye között ideális egyensúlyt biztosít az 5,1/1-es áttétel, mely egyúttal megakadályozza azt is, hogy a kosár súlya vagy egy nagy hal behúzása esetlegesen túlterhelje az orsót.

Az előzőekben említettekhez hasonlóan ez a termék is masszív kompozit külsőt kapott, valamint a nagyobb méretű rotorját is ebből az anyagtípusból gyártották. A dob 220 m hosszú zsinórt bír el, a 379 g súlyú orsót a gyártó 5+1 csapággyal és 1 dobbal bocsájtja rendelkezésre. 

GUNKI GT FV 300 – 61225
GUNKI GT FV 400 – 61226

Ár-érték arányban is kitűnőek a Gunki orsói, melyek a ragadozóhal-horgászat minden válfajához alkalmas eszközök lehetnek és amelyek pontos, könnyen beállítható és megbízható húzással rendelkeznek.

Az univerzális pergető orsók strapabíró, stabil szerkezetét ismételten a kompozit anyag adja, amely ugyanakkor nagyon könnyű is. A visszaforgásgátló, a számítógép által kiegyensúlyozott rotor, az alumínium dob és az S-Curve keresztcsévélés éppúgy sajátossága ennek a két terméktípusnak, mint a hosszú élettartamú felkapókar, a zsinór csavarodását korlátozó technológiával kialakított zsinórvezető görgő, vagy a mikrométeres fékrendszer és az ergonomikus hajtókar.
Zsinórkapacitását 0,17 mm vastagságú zsinórral éri el, a 300-as típusnál 150, a 400-asnál 230 m hosszúság esetében. Mindkét termék 3+1 csapággyal és 1 db dobbal felszerelt. 

GUNKI TRIBES FV 300 – 79018
GUNKI TRIBES FV 400 – 79019

A Gunki elsőfékes univerzális pergető orsóit alapvetően a könnyű kivitelezés és a tartósság jellemzi, és amelyek minden pergető módszer esetén ideális választásnak bizonyulhatnak. Ez a két méretben is kapható típus különösen erőteljes és hosszútávon is megbízható fékkel rendelkezik, mely a legrázósabb helyzetben sem hagy cserben. Sőt, nem csak édesvízi, de tengeri horgászatra is remekül alkalmas. Csapágyai, tengelye és rotorja mind-mind rozsdamentes acélból készülnek, és amely technológia éppúgy garantálja a termék időtállóságát, mint a masszív és tartós fém kompozit szerkezeti kivitelezés vagy a tartós felkapókar illetve a hajtókar.
Az FV 300-as típus zsinórkapacitását 0,23 mm-es zsinórszélesség és 150 méteres hosszúságnál éri el, melyhez 5,2/1-es áttétel társul. A 400-as változat 0,26 mm szélességű zsinórt bír el 130 méteres hosszúság mellett, és 87 cm-es fordulatonkénti behúzásra képes. A termék 5+1 db csapággyal kerül forgalomba. Kiváló zsinórvezetési tulajdonságai miatt nem lepődnénk meg, ha valaki a nagyobb méretet akár matchbotra is választaná.

Gunki CHOOTEN CUT FV 2500 – 71125

A Gunki ezen termékét pergető horgászathoz fejlesztették ki, melynek tartóssága, precizitása és könnyű kivitelezése hasonlóan elismerésre méltó, mint a fentebb felsorolt válfajoké. Gördülékeny működése minden körülmények között garantált, ahogyan az időtállósága is, melyre a rozsdamentes acél tengely, a rotor és a csapágyak is mind-mind biztosíték. Nem beszélve az olyan, szintén tartósságra utaló jellemzőkről, mint amilyen a stabil kialakítású felkapókar, a titánból gyártott csavarodásgátló zsinórvezető, de ide sorolható még a mikrometrikus és több tárcsás megbízható fék is. Az ergonomikus kivitelezés és a könnyű fémötvözetből, LC kezeléssel készült dob mind elősegítik, hogy dobásaid kellő könnyedséggel, pontossággal és hosszúsággal érjenek célba.
150 méter hosszú, 0,20 mm vastagságú zsinórt bír el, fordulatonként 73 cm-es behúzásra képes, ehhez 5,2/1-es áttétel társul. A termék 10+1 csapággyal és 1 db dobbal felszerelt.

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!