“Nem is az én halam, csak találtam” – mondta a pontyok sorsáért aggódó horgász

Az emberi leleményesség határtalan, erre szolgáltatott újabb bizonyítékot egy horgász, aki elképesztő és nehezen hihető történettel rukkolt elő, amikor találkozott a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőreivel – adta hírül a pecaverzum.hu. 

Történt ugyanis, hogy június 9-én, pénteken délben a Keleti-főcsatorna III-as szakaszán vontak ellenőrzés alá egy személyt. A férfi a szövetség beszámolója szerint kerékpárral közlekedett, és a nála lévő vödörben egy hat kilogramm körüli tőponty volt.Az illető ekkor hozakodott elő a nem mindennapi sztorival, és elmondta, hogy a halat egy horgászhelyen lekötve találta, nem az övé.

Mivel szerinte a hal nagyon rossz állapotban volt, úgy gondolta, hazaviszi. Beszámolt arról is, hogy habár rendelkezik érvényes engedéllyel, de nem horgászott, majd megismételte, hogy a ponty nem az ő hala. A Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetsége azt közölte, hogy férfival szemben eljárás indult.

„Már megint egy „becsületes” megtaláló” – ezt a címet adta közleményének a szövetség. Ezzel utalva talán arra, hogy nem ez volt az első ilyen eset. Május végén számoltunk be arról, hogy Hajdú-Bihar vármegyében a halőri ellenérzések során minden hatodik horgásszal problémák adódtak.

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!