Pörgesd fel a method feeder módszered a Browning CENEX Method Mono zsinórjával!

Többé-kevésbé ismert, hogy a pörgős method feeder horgászathoz igen erős zsinórra van szükség, amely időről időre illetve hosszú távon is kibírja akár a nagy halak fárasztását is. Nemrég cseréltem ki orsóimon a zsinórokat a Browning Cenex Method Mono-jára, amely nemcsak kiváló kopásállósággal rendelkezik, hanem számos más kulcsfontosságú tulajdonsága is van, ami tökéletes választást jelent a methodozásban – magyarázta a Jon Whincup, aki szívesen használja a Browning megbízható termékeit.

Még a legjobban, legprecízebben megkötött csomók is cserben hagyhatnak minket néhány zsinór esetében, és a hiba a method horgászat során gyorsan ki is derül. De gyorsan rá kellett jöjjek, hogy ez a zsinór valóban bírja a terhelést, és a jól megkötött csomó kitartóan tűri a fárasztások okozta feszültséget. A szakítószilárdsága nagyon nagy az átmérőjéhez képest, ezért a nyári hónapokban a legnehezebb, 0,26 mm-es átmérőt választom, amelynek szakító szilárdsága 15 font, ami 6.8 kg-ot jelent. 

Sok modern monofil zsinórnál előfordul, hogy szinte semleges a felhajtóereje, tehát nem süllyed megfelelő sebességgel a vízben, ezért az esetében nehéz úgymond átvágni is a felületi feszültséget is a felszínen, különösen, ha tagyobb távolságon szeretnénk horgászni vele. Márpedig a zsinórsüllyesztés nagyon fontos a gyors és pontos horgászathoz. Csak a jól beült szerelék jelzi pontosan a kapásokat, amire a halak finnyásabban kapó időszakában még nagyobb szükség van.

A Method Mono-val kapcsolatban megbizonyosodtam arról, hogy gyorsan süllyed, és nem ez az egyetlen előnye ennek a típusnak! A Method Mono terepszínű megjelenése három különböző színből tevődik össze, mely nem csupán tetszetős, de minden bizonnyal segíti a tómeder színvilágába való beleolvadást, észrevétlenné téve magát a halak előtt. Összességében nagyszerű látni, tapasztalni, hogy egy olyan cég, mint a Browning, kifejezetten ehhez a módszerhez is készít speciális zsinórt.

Forrás : Jon Whincup, Browning

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!