Robusztus orsó aktív harcsahorgászathoz – ez a Cat Extreme FD40

Egyre népszerűbb az aktív harcsahorgászat, mivel a szórakozási faktor nagyon nagy, de maga a felszerelési igény nagyon kicsi. Egy csónakos kuttyogatáshoz mondanunk se kell, mennyi felszerelésre van szükség, összehasonlítva egy feederes pecával. De nem is az a célunk, hogy értelmetlen összehasonlításokba kezdjünk és megpróbáljunk azonosságot keresni a fekete holló és az elefánt között. Pedig ezen orsó esetében mégis tudnánk párhuzamokat vonni az említett állatfajok tekintetében. A Cat Extreme orsó színe épp olyan, mint a hollóé, és olyan erős, hogy akár egy elefántborjút is el lehetne húzni vele – ha akarnánk. De nem akarjuk, minket csak az érdekel, hogy abban a pillanatban, amikor a harcsa ráver a csalinkra és elemi erővel elindul, hogy megszabadítsa magát a horogtól, mi valahogy útját tudjuk vele állni. 

A harcsázás körülményei nem engedhetik meg, hogy gyenge zsinórt alkalmazzunk, mégis ha jó “spárgát” választottunk, akkor azt a Cat Extreme, akárcsak egy finomszereléses orsó, olyan szépen helyezi el a dobon. Márpedig ez fontos tényező akkor, amikor a csónak alatt elkezdi lekérni a behúzott fék ellenére is a zsinórt ellenfelünk, akkor elég egy rossz mozdulat, és akár el is veszíthetnénk a halat. A 6.0:1 áttétel elég komoly, mint ahogyan az egész orsó felépítése. 

Nincs semmi felesleges ketyere, csicsa. Ez egy harcsázó orsó, ami nem engedheti meg mindezt magának. Még visszaforgásgátló sincs, mert erre itt nincs szükség. Ekkora terhelésnál lehet, hogy épp az lenne az első dolog ami kipurcanna, de ha nem is, minek egy lehetséges hibafaktort beépíteni egy ilyen orsóba? Ezért nem is tették. Ellenben a fékerő állítását a dob elején lévő gombbal villámgyorsan és precízen tudjuk szabályozni. Ennek a kialakítása parádés!

Ha levesszük, csupán az érdekesség kedvéért az orsó dobját, szemünk elé kerül a tengely és gyorsan megállapíthatjuk, hogy a mérnökök tényleg nem “azzal a bizonyossal gurigáztak” akkor, amikor megálmodták ezt az orsót. Mondhatnánk azt is, hogy ezt a terméket tényleg olyan ember tervezte, aki látott már és fogott is nagy harcsát, esetleg ment is el neki néhány, mondjuk egy-egy silány minőségű orsó miatt.

Szóval, mi tényleg régóta vártunk erre az orsóra. A Cat Extreme 40 méretei ellenére minden porcikája a nagyvadhorgászatra készült. Az anyagfelhasználásban és a kivitelezésben sem lehetett kompromisszum, csupán a tökéletesség és az egyszerűség vezette a mérnökök kezét.

A rotor és a ház teljesen alumíniumból készült, erős fékrendszer, kiváló minőségű hajtómű, hajtókar és 6 golyóscsapágy jellemzi, ezek ennek a harcsagépnek a legfontosabb adatai. A robusztus felépítésnek köszönhetően ezt az orsót kifejezetten fonott zsinórral történő horgászathoz tervezték. Mérete ellenére a Cat Extreme 40-re 280 méter 35-ös fonottat tudunk feltekerni és mi csak azt kívánjuk, hogy legyen hal, ami a csónakunk alól ilyen távolságig húzza le a zsinórt. Mert abban biztosak vagyunk, hogy a Cat Extreme-n nem fog múlni a dolog. Ha van elég ereje a horgásznak, ezzel az orsóval “visszacsörlőzhetjük” az ellenfelet!

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!