Sokba került a peca a horgász triónak, több szabályt is megszegtek

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság összesen 409 ezer forint halvédelmi bírságot és 67 hónap horgászattól való eltiltással büntetett három öreglaki lakost – olvasható a Magyar Jelen hasábjain. 

A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. (BHNp Zrt.) halőrei május 22-én három fővel szemben intézkedtek a Keleti-Bozót-csatornán. Az illetők vélhetően egy csapatba tartoztak, ugyanis mindannyian öreglaki lakosok.

Horgászbotot nem is vittek magukkal, csalihalfogó hálókkal a kezükben érték őket tetten. Amivel még nem is lenne baj, ha azt rendeltetésszerűen használták volna, és lett volna náluk érvényes engedély.

Horgászatra jogosító okmányokkal azonban nem rendelkeztek – sőt, egyikük is el volt tiltva –, és a csalihalfogó hálóval is nagyobb testű halakat ejtettek el.

Az eszköz használatával kapcsolatban az Országos Horgászrend (OHR) 25. pontja kimondja, hogy az kizárólag a horgászathoz szükséges, 15 centiméternél nem nagyobb – kifogható státuszú – csalihalak gyűjtésére vehető igénybe. Az öreglaki személyek viszont egyáltalán nem a kishalakra pályáztak a csalihalfogó hálóval.

Csak a halak fajtáját lehet tudni, az elkövetőkét nem

S. T. egy 2,5 kilós, P. Zs. egy 2 kilós, míg H. J. egy 6 kilós ponty fogott ki, és tartott meg.

A legrosszabbul a csatornából a legnagyobb pontyot kiemelő H. J. járt, akinek súlyosbította az ügyét, hogy eltiltás hatálya alatt követte el tettét. Számára 177.500 forint halvédelmi bírságot és 26 hónapos horgászattól való eltiltást állapítottak meg.

S. T.-nek és P. Zs.-nek is mélyen a zsebébe kell nyúlnia, és legálisan sokáig ők sem horgászhatnak.

Előbbinek 121.500 forintja bánja, és 21 hónapig búcsút inthet a pecának, míg utóbbi 110.000 forintot kénytelen fizetni, és 20 hónapos eltiltásban részesült.

(via:pecaverzum)

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!