SP1 a Star ship, a SPRO űrtechnikája

Bizony, régóta nem veszünk már úgy orsót, hogy az nekünk egyszerűen csak a színe miatt tetsszen, de a SPRO SP1-es esetében kivételt kell tennünk! Ráadásul nem is csak egyszerűen egy új divatot teremtő modellről van szó, amely sztármanöken módjára tipeg előttünk végig a kifutón, mi meg csak a nyálunkat csorgatjuk a dereka láttán, hanem egy brutális turbináról, ami nem csak a zsinórt, de a mi tekintetünket is a dobjára csavarta! Ismerjétek meg Ti is a SPRO orsók talán legvagányabbikát!

Elon Musk űrhajói lehettek a dizájner ihletői, amikor megrajzolta az SP1-es első vázlatait – legalábbis, ha közelről nézitek ezt a képet, akár az is lehet a benyomásotok, mintha egy űrhajó zsilipkapujába rejtette volna a tervező a SPRO új S alakú szimbólumát. Márpedig ez a csillagközi illúziós hatás jól érződik akkor is, ha csak nézzük, de akkor is, ha kézbe fogjuk a gyártó által pergetőknek szánt orsóját, ami egy önálló széria része. Mert nem csak kiváló SP1-es orsó, de zseniális pergetőbot is létezik.

A már-már jellegtelennek tűnő matt fekete színt kompenzálja a futurisztikus forma és azok az eszméletlenül mutatós kék berakások, melyek álló helyzetben is azt sejteti, hogy ez a kütyü nagyon jól forog.

És így is van! A 4000-es méret majdnem 80 cm zsinórt képes a hajtókar egyetlen tekerésével a dobra tenni, bár a 325 grammos súlya miatt ezt éreztetni is fogja a kezünkben. Pedig a tervező próbált súlyt csökkenteni, hiszen az alumínium váz mellett bizonyos felületek a könnyebb karbonborítást is megkapták, de a súlycsökkentés nem ment a teljesítmény és az erő rovására és ez dicséretes. Nem elhanyagolandó, hogy 7+1 csapágy van az orsóban, de szerintünk ennél ütősebb tény a választás mellett, hogy egy spéci cink ötvözet az amiből a belső fém szerkezetek készülnek, ami garantálja a hosszú élettartamot. 

A dobja sekély, de a gyártó szerint a 25-ös zsinórból így is felmegy rá 150 méter, ami a pergető, de akár a finom feeder pecásoknak is bőven elegendő lehet. Hogy miért állítjuk ezt, amikor ezt az orsót pergetőknek ajánlja a gyártó? Mert mindent tud ami ahhoz kell, hogy az etetőkosaras pecások is fantáziát lássanak benne! Az orsó dobján megtalálható, lekerekített zsinórklipsz egy fontos skill ehhez, és akkor a különlegesen letisztult és nagyon jól használható fékkarról még nem is beszéltünk, ami alatt egy stabil, a zsinórt jól adagoló fékszerkezet lakozik.

Nincs mese: ez az orsó minket nagyon megfogott, és nem csak az a látványos küllem, amit mutat, hanem az is, ami benne lakozik

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!