Rakós bot

Ár
Ft -
Gyártók
Horgász módszer
Akció
Belső méret (cm)
Külső méret (cm)
Bot átméreő (mm)
-
Csónak padlója
Csónak színe
Feeder spiccek
Fékrendszer
Gyűrűk típusa
Horog típus
Konfekció méret
Motor
Szállítható személyek száma
Tagok száma
-
Tömeg (g)
-
Vontatási mélység
CE jelölés
Horog bevonat
Hossz (cm)
-

Kategóriák

1–28 termék, összesen 99 db

Rakós bot

A rakós bot egy speciális típusú horgászbot, amelyet főként a rakós horgászmódszerhez terveztek. Ez a horgászmódszer főként a nyugodt vízfelületeken, mint tavak és tavakon található sekély részek, víztornyok vagy öntöző csatornák alkalmazható. A rakós horgászat során hosszú botot használunk, amelynek végére egy dobótányér (dobószerkezet) van szerelve. A dobótányérra csúszó súlyokat és úszókat helyezünk, amelyek segítségével a csalit finoman vagy erőteljesen tudjuk a vízbe juttatni.

A rakós botok hosszúak és általában teleszkóposak, hogy lehetővé tegyék a hosszabb távolságokról való dobást és a csalik finom mozgatását. Általában könnyű anyagokból, például karbon vagy grafit, készülnek, hogy minimalizálják a súlyukat és növeljék a dobási pontosságot. A botok tartósak és strapabíróak, hogy megbirkózzanak a nagyobb méretű halakkal és a feszítő igénybevételekkel.

A rakós botok általában hosszú dobógyűrűsorral rendelkeznek, hogy megkönnyítsék a dobást és a zsinór sima áthaladását. A bot akciója általában lassú vagy közepes, hogy lehetővé tegye a finom csali mozgatását és az érzékeny kapások észlelését. A bot fogantyúja kényelmesen kialakított, hogy hosszabb időn keresztül kényelmesen tartsuk és irányítsuk a botot.

A horgászwebshopokban megtalálhatók különböző márkák és típusok rakós botjai. Fontos figyelembe venni a célzott halak méretét, a vízi körülményeket és a személyes preferenciákat a megfelelő rakós bot kiválasztásakor. Keresd meg a neked legmegfelelőbb rakós botot, hogy sikeresen és hatékonyan horgássz a rakós módszerrel, és élvezd a nyugodt vizek izgalmas pillanatait.