Villantó

Ár
Ft -
Gyártók
Horgász módszer
Akció
Belső méret (cm)
Külső méret (cm)
Csónak padlója
Csónak színe
Feeder spiccek
Fékrendszer
Gyűrűk típusa
Horog méret
-
Horog típus
Konfekció méret
Motor
Szállítható személyek száma
Tömeg (g)
-
Vontatási mélység
CE jelölés
Horog bevonat

Kategóriák

1–28 termék, összesen 341 db

Villantó

A villantó a horgászat során használt, fényvisszaverő felülettel rendelkező műcsali. Ezek a kis fémlapok vagy lemezdarabok különböző formában és méretben készülhetnek. A villantók fő célja, hogy felkeltse a ragadozó halak figyelmét és provokálja őket a támadásra.

A villantók jellegzetes tulajdonsága, hogy a vízben mozgatva fényt vernek vissza, amely vonzza a ragadozó halakat. Az élénk fényvisszaverő hatás a ragadozók számára azt sugallja, hogy a villantó valódi zsákmányhalat vagy más táplálékot imitál, és a halak ösztönösen reagálnak rá, próbálva elkapni.

A villantók sokféle módon használhatók a horgászat során. Ezeket általában a vízbe dobják, majd a zsinórral vagy a horgászbot mozgatásával különböző technikák szerint vezetik. A mozgatás módja változhat, lehet lassú vagy gyors, szaggatott vagy sima. A cél az, hogy a villantó mozgása és fényvisszaverése élethűvé és vonzóvá tegye a halak számára.

A villantók széles választéka elérhető a horgászwebshopokban, és különböző méretekben, színekben és kialakításokban kaphatók. Fontos figyelembe venni a helyi vizekben található halak táplálkozási szokásait, valamint a vízi környezetet, hogy a megfelelő méretű és típusú villantót válasszuk. A jó minőségű villantók tartósak és ellenállók, és kiválóan alkalmasak különböző ragadozóhalak, például süllő, csuka, sügér vagy tengeri halak horgászatára.

A villantók nagyszerű választás lehetnek a könnyű vagy közepes nehézségű horgászathoz, például pergetéshez vagy felszíni horgászathoz. Fontos azonban megfelelő technikával és vezetéssel használni őket a legjobb eredmények elérése érdekében.