Wobbler

Ár
Ft -
Gyártók
Horgász módszer
Akció
Belső méret (cm)
Külső méret (cm)
Csónak padlója
Csónak színe
Feeder spiccek
Fékrendszer
Gyűrűk típusa
Horog méret
-
Horog típus
Konfekció méret
Motor
Szállítható személyek száma
Tömeg (g)
-
Vontatási mélység
CE jelölés
Horog bevonat
Hossz (cm)
-

Kategóriák

1–28 termék, összesen 318 db

Wobbler

A wobbler egy népszerű műcsali típus a horgászatban, amely a ragadozó halak csalogatására szolgál. A wobblerek különböző méretű és formájú műanyag vagy fa testtel rendelkeznek, amelyek úszómozgást végeznek a vízben. A wobbler teste általában hosszúkás és kúpos, és a vízbe dobva, illetve behúzva különböző oldalirányú csábító mozgást végez.

A wobblerek a ragadozó halak vadászösztönére építenek. Az úszómozgásuk, valamint a fényvisszaverő felületük vonzza a ragadozó halak figyelmét, és provokálja őket a támadásra. Az oldalirányú mozgás imitálja a kisebb halak, mint például a szardínia vagy az apró halfajok úszómozgását, amelyek a ragadozók számára potenciális táplálékot jelentenek.

A wobblereknek különféle típusai vannak, amelyek különböző mélységben és sebességgel úsznak. Vannak felszíni wobblerek, amelyek a vízfelszígen úsznak és kifejezetten a felszíni ragadozó halak horgászatához használatosak. Mélyített wobblerek is léteznek, amelyek nagyobb mélységben úsznak és ideálisak a mélyebb vizekben élő ragadozók elérésekor.

A wobblerek sokféle színben és mintázatban elérhetők a horgászwebshopokban. Az egyes színek és minták célja, hogy utánozzák a valós halak különböző megjelenéseit, így lehetővé teszik a horgász számára, hogy a környezetben jól illeszkedő műcsalit válasszon.

A wobblerek használatakor fontos figyelembe venni a halak táplálkozási szokásait, valamint a víz körülményeit. A megfelelő méretű és típusú wobbler kiválasztása, valamint a megfelelő dobás- és behúzási technika alkalmazása elengedhetetlen a sikeres horgászathoz. A wobblerek különösen hatékonyak a süllő, csuka, sügér és más ragadozó halak horgászatában.

Fontos megjegyezni, hogy a wobblerek használata a horgászat szabályaival és előírásaival összhangban kell legyen, és minden helyi szabályozást be kell tartani a fenntartható és felelős horgászat érdekében.