Forgó

Ár
Ft -
Gyártók
Horgász módszer
Akció
Belső méret (cm)
Külső méret (cm)
Csónak padlója
Csónak színe
Feeder spiccek
Fékrendszer
Gyűrűk típusa
Horog típus
Konfekció méret
Motor
Szállítható személyek száma
Teherbírás (kg)
-
Terhelhetőség (kg)
-
Tömeg (g)
-
Vontatási mélység
CE jelölés
Horog bevonat
Hossz (cm)
-

Kategóriák

1–28 termék, összesen 69 db

Forgó

A forgó egy fontos és elengedhetetlen alkatrész a horgászat során. Ez a kis, de rendkívül hasznos eszköz lehetővé teszi a zsinór és a szerelék szabad mozgását. Csökkenti a zsinór elforgását, és megakadályozza a fonódást. A forgók különböző típusokban és méretben elérhetők, hogy alkalmazkodjanak a különböző horgászati stílusokhoz és halakra.

A forgók általában készülnek rozsdamentes acélból vagy más erős és tartós anyagokból, amelyek ellenállnak a vízi környezet hatásainak és a nagyobb halak húzásának. Ez biztosítja, hogy a forgók megbízhatóak és tartósak legyenek a hosszú távú használat során.

A forgók két végén található kampók vagy karabinerek, amelyek lehetővé teszik a könnyű csatlakozást a zsinórhoz, a szerelékhez és a horgot tartalmazó vezetőszárhoz. A zsinór végét általában az egyik kampóhoz rögzítik, míg a szerelék vagy a vezetőszár a másik kampóval csatlakozik.

A forgók rendkívül sokoldalúak és számos horgászati technikában használhatók. Például a spinning vagy casting módszerek során a forgók segítenek a horgászoknak a zsinór könnyed mozgatásában és a műcsali élethű mozgásának fenntartásában. A feeder vagy match horgászatnál pedig a forgók lehetővé teszik az etetőkosár vagy úszó könnyed mozgatását a vízben.

A forgók alkalmazása egyszerű. Csak csatlakoztatni kell őket a zsinórhoz és a szerelékhez, majd kiegyenesíteni és biztosítani a helyzetüket. Ezután a forgók szabad mozgást engednek a zsinóron, lehetővé téve a könnyed és sima zsinórvezetést a horgászat során.

Az erős és megbízható forgók alapvető fontosságúak a sikeres horgászathoz. Segítenek megőrizni a zsinór integritását, minimalizálják a fonódást és növelik a sikeres kapások esélyét a vízben. A megfelelő típusú és méretű forgó kiválasztása a horgászat céljától és a használt felszereléstől függ, hogy optimális eredményeket érjünk el a vízen.