Várhatóan nem emelkednek az állami horgászjegyek jövőre

A jogszabályi előírásoknak megfelelően a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) átadta a 2022. évi közfeladat-ellátási beszámolóját az agrárminiszternek – adta hírül a magro.hu. Az elsődleges cél a természetes vizek halállományának fejlesztése, az ívóhelyek rehabilitációja, valamint az önfenntartó állományok megóvása. Nem tervezik 2024-re az állami horgászjegyek árának emelését. Támogatják továbbá a Velencei-tó őshonos halállományának mielőbbi újratelepítését is.

Mint írják, az Agrárminisztérium részéről Nagy István tárcavezető egy sajtótájékoztatón közölte, a dokumentum jól mutatja a szervezet 37 közfeladat mennyisége mellett jelentős társadalmi szerepvállalását is. A politikus arra emlékeztetett, hogy a tavalyi év a történelmi aszály és az infláció miatt is rendkívül nehéz volt az agrárium számára, s mindezek a hatások természetesen a haltermelést és a halgazdálkodást sem kerülték el. horgászat biztonsága és a létszám stabilitása érdekében a MOHOSZ-szal egyetértésben nem tervezik 2024-re az állami horgászjegyek árának emelését. Emellett a megújításra kerülő Magyar Horgászkártyák és balesetbiztosítások újabb, ötéves ára a digitalizált okmány esetében szintén változatlan marad. 

Az Agrárminisztérium részéről Nagy István tárcavezető a sajtótájékoztatón közölte, a 2022. évi közfeladat-ellátási beszámoló dokumentum jól mutatja a szervezet 37 közfeladat mennyisége mellett jelentős társadalmi szerepvállalását is.

Ha további részletekre is kíváncsi vagy, kattints ide.

0
  0
  Kosár
  Üres a kosaradVissza a webshopba
  Scroll to Top
   
  Még nem adtál hozzá terméket a listához!